Skocz do zawartości


Zdjęcie

Ekran telefonu sam się włącza


  • Please log in to reply
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 rusofil

rusofil
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 29 maj 2012 - 12:36

Witam.

Od pewnego czasu mam problem z telefonem. Przedstawia się to tak, że ekran sam się włącza, kiedy jest zablokowany, a co za tym idzie, strasznie to żre baterię, do tego telefon się nagrzewa. Ekran zapala się różnie, czasami co kilkanaście sekund, czasami co godzinę, wczoraj na przykład musiał być zapalony całą noc, ponieważ przed snem naładowałam baterię na 100%, a po obudzeniu zobaczyłam, że telefon jest zdechły. Jak go włączyłam, bateria miała 2% energii. Bywa, że telefon wytrzyma cały dzień, bywa, że pada po kilku godzinach, bywa, że jest cały czas zapalony podczas ładowania.
Jest to całkowicie przypadkowe i zawsze kończy się na niskim stanie baterii.

Ostatnio przez kilka dni było dobrze. Potem znowu się zaczęło.
Pozbywałam się zbędnych aplikacji, restartowałam go.
Nie znam się na "dobajerzaniu telefonu" z poziomu ROMów, różnych dziwnych programów etc.

Dlaczego tak się dzieje? To wina baterii czy systemu?

Trochę danych, tak na wszelki wypadek:
system: Android 2.1 update 1
Xperię mam tak od 1,5 roku.

Nie robiłam nic specjalnego z tym telefonem, ponieważ po prostu nie mam o tym pojęcia. Problem pojawił się nagle.

Proszę o pomoc. Tylko proszę pisać tak, jakbyście pisali do dziecka z zerówki. Naprawdę. Jeśli mam zrobić coś specjalnego, to proszę opisać, jak.

Z góry dzięki.

#2 pindlosz1

pindlosz1
  • Użytkownik
  • 88 postów
  • Bytów
  • Xperia x8
  • ROM:MiniCM7 Android 2.3.7
  • Kernel:nAa 13
  • Radio:RMF MAXX

Napisano 29 maj 2012 - 02:08

Mam android 4.04 i nie będzie tego samego co w 2.1 ale z tego co pamiętam w opcjach programisty jest opcja pozorowanie lokalizacji i to chyba może być problem . Ta opcja powinna byc odznaczona jesli chcesz aby ekran się nie włączał sam .
Xperia X8 : Czarna , Digitizer : Synaptics , ROM : GingerDX v025 Android 2.3.7 , Kernel: nAa 11 , UV : 768MHZ

#3 Mati1

Mati1
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 29 maj 2012 - 06:13

Witam , mam ten sam problem co napisał użytkownik rusofil .
pindlosz1 możesz napisać gdzie trzeba wejść w ustawieniach i to znaleźć (jak najdokładniej mi napisz)

Z góry dzięki

#4 tiestobunio

tiestobunio

    Uznany Developer

  • Użytkownik
  • 1536 postów
  • Karwia
  • Sony™ Xperia™ P
  • ROM:JellyBlur™X
  • Kernel:FXP
  • T-Mobile
  • Radio:RMF MAXXX
  • Tablet:nie chce ;)

Napisano 29 maj 2012 - 06:19

Witam , mam ten sam problem co napisał użytkownik rusofil .
pindlosz1 możesz napisać gdzie trzeba wejść w ustawieniach i to znaleźć (jak najdokładniej mi napisz)

Z góry dzięki

Cześć.Może Ja odpowiem ;) Wchodzisz w ustawienia>Ustawieniach dla programistów>pozorowanie lokalizacji

Pozdro!

"Project Blue"

http://www.androidfo...5642#entry55642


#5 pindlosz1

pindlosz1
  • Użytkownik
  • 88 postów
  • Bytów
  • Xperia x8
  • ROM:MiniCM7 Android 2.3.7
  • Kernel:nAa 13
  • Radio:RMF MAXX

Napisano 29 maj 2012 - 06:34

No dokładnie jak napisał Tiestobunio ;D
Xperia X8 : Czarna , Digitizer : Synaptics , ROM : GingerDX v025 Android 2.3.7 , Kernel: nAa 11 , UV : 768MHZ

#6 Mati1

Mati1
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 29 maj 2012 - 06:40

a to ma byc zaznaczone czy odznaczone

#7 tiestobunio

tiestobunio

    Uznany Developer

  • Użytkownik
  • 1536 postów
  • Karwia
  • Sony™ Xperia™ P
  • ROM:JellyBlur™X
  • Kernel:FXP
  • T-Mobile
  • Radio:RMF MAXXX
  • Tablet:nie chce ;)

Napisano 29 maj 2012 - 06:51

a to ma byc zaznaczone czy odznaczone

Odznaczone :rolleyes:

"Project Blue"

http://www.androidfo...5642#entry55642


#8 Mati1

Mati1
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 29 maj 2012 - 06:58

"Pozorowane położenie
zezwalaj na pozorowane położenie"
Tak mi pisze i jeszcze 2 inne

#9 tiestobunio

tiestobunio

    Uznany Developer

  • Użytkownik
  • 1536 postów
  • Karwia
  • Sony™ Xperia™ P
  • ROM:JellyBlur™X
  • Kernel:FXP
  • T-Mobile
  • Radio:RMF MAXXX
  • Tablet:nie chce ;)

Napisano 29 maj 2012 - 07:02

"Pozorowane położenie
zezwalaj na pozorowane położenie"
Tak mi pisze i jeszcze 2 inne

Pomyśl toche sam.W stocku nie pamiętam jak to było .Chłopie jak pisałeś wcześniej w innym temacie to nie wiesz co to rom i kernel to co tu robisz? To nie te czasy,aby nie mieć custom roma na Androidach. :(
Wykończysz mnie normalnie

"Project Blue"

http://www.androidfo...5642#entry55642


#10 pindlosz1

pindlosz1
  • Użytkownik
  • 88 postów
  • Bytów
  • Xperia x8
  • ROM:MiniCM7 Android 2.3.7
  • Kernel:nAa 13
  • Radio:RMF MAXX

Napisano 29 maj 2012 - 08:08

Nie masz na to zezwalać!!!
Xperia X8 : Czarna , Digitizer : Synaptics , ROM : GingerDX v025 Android 2.3.7 , Kernel: nAa 11 , UV : 768MHZ

#11 Mati1

Mati1
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 30 maj 2012 - 06:39

Ja to jestem zielony w tych sprawach. a co do tematu mam odznaczone i nadal sie wlacza , czy to moze byc wina softa??

#12 tiestobunio

tiestobunio

    Uznany Developer

  • Użytkownik
  • 1536 postów
  • Karwia
  • Sony™ Xperia™ P
  • ROM:JellyBlur™X
  • Kernel:FXP
  • T-Mobile
  • Radio:RMF MAXXX
  • Tablet:nie chce ;)

Napisano 30 maj 2012 - 02:44

Ja to jestem zielony w tych sprawach. a co do tematu mam odznaczone i nadal sie wlacza , czy to moze byc wina softa??

Skoro zielony to poczytaj se trochę tu i tam :( a dowiesz się więcej. Soft nie ma nic wspólnego!

"Project Blue"

http://www.androidfo...5642#entry55642


#13 JarosZdg

JarosZdg
  • Użytkownik
  • 29 postów
  • Dąbrowa Górnicza
  • Sony XPERIA Sola MT27i
  • ROM:Android OS 4.0.4 ICS
  • Tablet:Modecom FreeTab 9701 HDX1

Napisano 30 maj 2012 - 09:11

Najczęstszym powodem podświetlania wyświetlacza sa widgety, lub aplikacje które próbują połączyć się z internetem aby się zaktualizować. Trzeba to sprawdzić kolejno usuwając widgety (sprawdzić czy dalej problem występuje i dodawać po jednym cały czas sprawdzając). Następnie jakiś tak killer pobierz ubij procesy aplikacji doinstalowanych i sprawdź czy problem będzie występować dalej.:);)

Swypnięte za pomocą LG GT540 + Tapatalk2
Telefon : Sony XPERIA Sola MT27i System : Android 4.0.4 ICS Sieć : Orange Tablet : Modecom FreeTab 9701 - ICS

#14 shadow00

shadow00
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 01 sierpień 2012 - 07:57

też miałem taki problem i czytałem te odpowiedzi, i zaczołem usuwac programy które ostatnio instalowalem, wyłączyłem telefon i włączyłem od nowa i jak narazie jest wszystko dobrze ;)

#15 Czubi

Czubi
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 02 sierpień 2012 - 09:06

Witam

Ja miałem taki problem na SGS2, winna okazała sie aplikacja odstraszajaca komary, po odinstalowaniu wszystko działa normalnie.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych